تاریخ پس از ظهور امام زمان ( عج )بخش سوم
7) گسترة حکومت مهدوی
کوفه، نقطة آغازین حرکت جهانی امام مهدی(ع) است. از آنجاست که ایشان به همراه یاران خاصّش، حرکت مسلحانة خود را آغاز مینماید. باز از مفضل بن عمر بشنویم که از امام صادق(ع) نقل کرده است: «گویی قائم را میبینم که روی منبر مسجد کوفه نشسته و گردش را سیصد و سیزده نفر به شمار جنگجویان بدر گرفتهاند، آنان پرچمداران و فرماندهان سپاه قائم و حاکمان خداوند در زمین هستند». امام محمد باقر(ع) در روایتی دیگر ما را به تماشای افقی دورتر میبرند آنجا که میفرماید: «گویی یاران قائم(ع) را میبینم که بر شرق و غرب جهان چیره و مسلط شدهاند و چیزی نیست جز آنکه فرمانبر آنهاست».در حدیث دیگری پیامبر خدا(ص) گسترة حکومت امام(ع) را به وسعت حکومت ذوالقرنین تشبیه فرموده است. نعمانی از امام محمد باقر(ع) چنین نقل کرده است: «وقتی قائم آل محمد(ص) ظهور کند… خداوند دروازههای روم، چین، ترک، دیلم، سند، هند، کابل شاه و خزر را به روی او خواهد گشود…» این گستره، تمام نقاط کرة زمین را در بر میگیرد؛ چنانکه در روایات آمده است: دین محمد [به دست قائم] به هر جایی که شب و روز میرسد، خواهد رسید و شهری نخواهد ماند جز آنکه در آن بانگ لا إله إلّا الله، صبحگاهان و شامگاهان ندا میشود.
8) نگاهی دیگر به ویژگیهای یاران امام مهدی(ع)
1- بسیار پایدارند؛ زیرا به هر یک نیروی چهل مرد داده شده است.2- قلب آنها سختتر از پارههای فولاد است.3- از شمشیر برندهتر و از نیزه یزترند. .4- تا خداوند راضی نگردد، دست از پیکار برنمیدارند.5- زاهدان شب و شیران روزند.فضیل بن یسار در حدیثی طولانی از امام صادق(ع) آورده است: یاران مهدی، مردانی پولاددلاند و همة وجودشان یقین به خداست، مردانی سختتر از صخرهها که اگر به کوهها روی آرند، آن را از جای برکنند. پرچم پیروزمند آنان به هر شهری روی نهد، آنجا را به سقوط وامیدارد گویی آن مردان، عقابان تیزچنگالاند که بر مرکبها سوار شدهاند. آنان، او (مهدی) را در میان میگیرند و جان خویش را در جنگها پناه او میسازند و هر چه را اشاره کند با جان و دل انجام میدهند. در میانشان مردانیاند که شب هنگام نخوابند و قرآن و مناجاتشان، چون صدای زنبوران عسل باشد و تا بامداد به عبادت خداوند بایستند و پس از آن سوار بر مرکبها باشند. زاهدان شب و شیران روز، آنان گوش به فرمان امام خویش و چون مشعلهای فروزاناند. دلهای منور آنان بسان قندیلهای نور در سینههایشان آویخته است. این مردان تنها از خدا میترسند و فریاد لا إله إلّا الله آنها بلند است و همواره در آرزوی شهادت در راه خدایند. شعارشان «یالثارات الحسین» است. به هر سو روی آورند، ترس از آنها، پیشاپیش در دل مردمان افتد. این خداجویان، دسته دسته، برای خداوند (یا امام خود) روی آرند و خداوند به دست آنان امام حق را یاری نمایند.
9) ضمانتهایی برای پیروزی امام(ع)
1- بهرهگیری از اصل غافلگیری: پیامبر خدا(ص) دراینباره فرمودهاند: «مَثَل ظهور همچون قیامت است که جز خداوند هیچ کس آن را به موقع خود آشکار نمیسازد. این حادثه بر آسمانها و زمین گران است و جز ناگهان به شما نمیرسد.2- وحشتزدگی دشمنان: در روایات میخوانیم: «قائم ما اهل بیت، با رعب و ترس در دل دشمنان یاری میشود و با نصرت الهی حمایت میگردد.3- عنایت امام(ع) به مشترکات اسلامی: این موضوع به ویژه در آغاز حرکت و انقلاب مهدوی، امری اساسی برای آماده سازی فضای کلی به نفع ایشان و به دست آوردن پایگاه مردمی است تا بتواند از این پایگاه، دولت حق و عدل را بنیان نهد. به عنوان مثال ایشان شعار جنگهای پیامبر(ص) را برمیگزیند.4- یاری فرشتگان: عامه (اهل سنت) از امام علیبن ابیطالب(ع) نقل کردهاند:«خداوند او (امام مهدی) را با هزار فرشته که بر چهره و پشت دشمنان میزنند، یاری میکند». امامیه نیز روایات نسبتاً مفصلی را در توصیف آن فرشتگان نقل کردهاند و در برخی از آنها، تعداد این فرشتگان سیزده هزار و سیصد و سیزده نفر اعلام شده است.