تاریخ پس از ظهور امام زمان ( عج )بخش چهارم
10) نبرد با سفیانی
نخستین جنگی که سپاه امام(ع) در آن وارد میشود، جنگ با سفیانی است. این نبرد با پیروزی لشکریان بقیـة الله الاعظم(ع) و تصرف عراق، بلکه همة مناطق زیر سلطه سفیانی که دستکم سوریه و عراق را شامل میشود، پایان خواهد پذیرفت. این نبرد، هشت ماه به طول خواهد انجامید. از حسین بن علی(ع) روایت شده است که به بشر بن غالب اسدی فرمود: «ای بشر، بقای قریش دیگر چه سودی دارد؟! هنگامی که مهدی قائم قیام کند، پانصد نفر از آنها را میآورد و گردن میزند. پس پانصد نفر دیگر را میآورد و حبس میکند تا گردن بزند. عرض کردم: خداوند کارتان را اصلاح فرماید، آیا این همه را گردن میزند؟ امام(ع) فرمود: آری، رهبر آن گروه (سفیانی) نیز در میان آنهاست». نیز از حضرت باقر(ع) نقل شده است: «اگر میدانستند که قائم پس از ظهورش چه کشتاری به راه میاندازد، بیشترشان دوست میداشتند که او را نمیدیدند. او این کار را از قریش آغاز میکند. از آنها جز شمشیر نمیگیرد و نمیدهد؛ تا آنجا که بسیاری میگویند: این شخص از خاندان پیامبر نیست زیرا اگر چنین بود بر ما رحمت میآورد.
11) فتح جهان بدون خونریزی و کشتار
از روایات چنین استفاده میشود که امام مهدی(ع) سرزمینهای غیراسلامی را بدون خونریزی و کشتار آزاد خواهند کرد و رومیها خود، دروازة شهرهایشان را به روی آن حضرت خواهند گشود.
12) موضعگیریهای مسلحانه در برابر امام(ع)
در روایتی، امام صادق(ع) از سیزده شهر و منطقه یاد میکند که مردمان آن با قائم(ع) خواهند جنگید. همچنین امام باقر(ع) میفرماید:«صاحب این امر هرگاه قیام نماید، چونان رسول خدا(ص) ـ بلکه بیشتر ـ از دست مردم اذیت و آزار میکشد.
13) مدت حکومت امام مهدی(ع)
مأموریت امام(ع) تحقق عدالت و تثبیت آن در سطح جهان است و لذا باید مدت حضور ایشان در رأس حکومت برای نیل به چنین مقصودی کافی باشد. دراینباره مفاد روایات با یکدیگر متفاوت است تا آنجا که محققان را دچار سردرگمی ساخته است. این روایات بر دو گونهاند: شماری از آنها مدت حاکمیت امام(ع) را ده سال یا کمتر دانستهاند و شماری دیگر بیشتر از ده سال. البته روایات دستة نخست، شهرت بیشتری دارند و مؤلف شهید(ره(در تحلیلی مبسوط، همان را ترجیح داده است.
14) امر جدید، کتاب جدید و…
مهمترین مؤلفه ایدئولوژی دولت مهدوی، امر جدید و کتاب جدیدی است که آن امام(ع)خواهد آورد. دراینباره امامیه روایات متعددی را نقل کرده است. امام محمد باقر(ع( فرمود: «قائم آل محمد(ص) که ظهور نماید… امری جدید، سنّتی جدید و قضاوتی جدید را که بر عرب سخت میآید، برپا خواهد نمود». بدیهی است عباراتی هم چون امر جدید، سنّت جدید، قضاوت جدید، نیروی جدید و دعوت جدید، نه به این معناست که امام عصر(ع) مردم را به دین جدید دعوت مینماید؛ همچنانکه بسیاری چنین نداشتهاند. نویسنده شهید در اینجا نیز به طور مستوفی، برای ارائه برداشتی صحیح و فراگیر از این روایات، به تلاشی درخور پرداخته است.
15) ضمانتهایی برای تحقق سریع و عمیق عدالت در جهان
نگارنده در اینجا به سه نوع ضمانت میپردازد:?? ضمانتهای موجود در سطح جامعه، ?? ضمانتهایی که از ویژگیهای شخصیتی امام مهدی(ع) سرچشمه میگیرد، ?? ضمانتهایی که از خصوصیات یاران آن حضرت ناشی میشود.